Start Deserti Rozen kolač s makom

Rozen kolač s makom

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
Za fil:
300 g šećera
3 dl vode
300 g mlevenog maka
100 g mlevenog keksa
250 g margarina
Za glazuru:
200 g šećera u prahu
3 kašike tople vode

Priprema:
1. U veću šerpu sipati šećer i vodu, pa kuvati dok ne proključa. Ostaviti da vri 3-4 minuta, a potom dodati samleveni mak i keks. Na kraju ubaciti margarin isečen na kocke.
2. Mešati varjačom dok se svi sastojci ne sjedine.
3. Toplim filom premazivati kore i slagati ih jednu na drugu. NafilovanI kolač pritisnuti težim predmetom i ostaviti u frižideru da prenoći.
4. U dublju posudu sipati šećer u prahu, preliti toplom vodom, pa sve dobro razmutiti i preliti kolač. Ostaviti da se glazura stegne pa seći na štangle.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!