Start Deserti Slatka testa Rum krofne

Rum krofne

rum krofne

Sastojci:

– 1 kg brašna
– 50 g šećera
– 50 g margarina
– 20 g kvasca
– 5 žumanaca
– 4 dl mleka
– 3 kašičice ruma
– malo soli

Ostalo:
– 250 g šećera u prahu
– ulje

Priprema:

1. U malo mlakog mleka razmrviti kvasac sa malo šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa žumancima, dodati malo soli i preostali šećer.
3. Zatim dodati nadošli kvasac, zamesiti glatko testo postepeno i naizmenično dodajući preostalo mleko i brašno.
4. Testo ostaviti da nadođe oko pola sata.
5. Nadošlo testo rastanjiti na debljinu prsta, pa modlom za krofne vaditi krugove. Ostaviti ih tako da odstoje oko 20 minuta.
6. Pržiti u dobro zagrejanom ulju da porumene sa obe strane. Posuti ih šećerom u prahu.

Recept Marije Lukić iz Nove Pazove

Arhiva: Torte i kolači

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!