Start Glavna jela Riba Salata od oslića

Salata od oslića

salata-od-oslicaSastojci:
– 600 g fileta oslića
– 2 limuna
– 1 glavica crvenog luka
– 2 zelene paprike
– 500 g krompira
– 150 g maslina punjenih paprikom
– 1/2 veze peršuna
– 3 čena belog luka
– 1 dl maslinovog ulja
– mešavina začina, so

ISPROBAJTE I… Oslić s voćem

Priprema:
1. Filete oslića poprskati sokom od jednog limuna, a potom ih obariti u slanoj vodi i iseći na manje komade. Krompir obariti u ljusci, te ga ohladiti i iseckati na kocke.
2. Crveni luk iseći na rebarca, paprike na trake, masline na kolutove, a beli luk i peršun sitno iseckati.
3. U manjoj posudi sjediniti maslinovo ulje, beli luk, peršun i sok od jednog limuna, te dodati mešavinu začina po ukusu.
4. Posebno sjediniti komade oslića, krompir, papriku, crveni luk i masline, pa preliti pripremljenim prelivom i polako promešati.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!