Start Deserti Šampita

Šampita

Clipboard12

Priprema:
1. Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, dodati 6 kašika tople vode i umešati 6 kašika brašna, te uliti u podmazan i brašnom posut pleh.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
3. Potom ušpinovati 500 g šećera sa 1 dl vode, pa kad provri, dodati sok od 1/2 limuna i kuvati još 10 minuta.
4. Belanca ulupati u veoma čvrst sneg, pa postepeno i neprekidno muteći sipati sirup. Miksati još 10 minuta, a potom čvrst fil premazati preko pečene kore.
5. Otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko šampite.

Recept Slađane Mihajlović iz Knjaževca
Recept
Slađane
Mihajlović iz
Knjaževca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!