Start Zanimljivosti Za savršene špagete potrebna su vam samo 4 koraka!

Za savršene špagete potrebna su vam samo 4 koraka!

Pixabay

Premda se čini da je testenina laka za pripremu i da je samo potrebno ubaciti rezanca u proključalu vodu i kuvati ih pet minuta, varate se. U izobilju saveta kako pravilno pripremiti testenu, mi vam nudimo tajne savršeno spremljenih špageta.

1. Kuvajte testeninu u slanoj vodi. Koliko ćete soli koristiti, zavisi od vas odnosno koliko kalijuma želite u vašoj ishrani. Ali čak i malo soli može napraviti značajnu razliku u ukusu, s obzirom da se voda, u kojoj se kuva testenina, koristi da sos bude još ukusniji.

2. Dok se testenina kuva, zagrejte paradajz sos u velikom tiganju. Kuvajte na tihoj vatri, dok se prave sitni mehurići. Malo će se zgusnuti što je dobro, jer ćemo više tečnosti dodati u sledećem koraku.

3. Kada je otprilike ostao minut da se testenina skuva onako kako biste želeli, izvadite rezanca iz vode hvataljkom i stavite ih u tiganj s paradajz sosom, (količina vode zavisi od toga koliko želite da napravite). Mešajte sve zajedno i povećavajte temperaturu toliko da tečnost nestane, a da se testenina potpuno skuva. Ovaj korak je zapravo ključ svega. To je tačka u kojoj će testenina upiti ukus sosa, ispuštajući skrob koji će obogatiti njegov ukus. Kuvajte dok testenina ne bude gotova, a sos se potpuno ne sjedini sa rezancima.

4. Sklonite posudu sa ringle i dodajte sveže začine po želji. Pustite da se mešavina ohladi samo na trenutak, pa dodajte parmezan i samo malo putera. Najbolje je da narendate i sir, tako da se brzo i ravnomerno topi.

Izvor: Superzena

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara.

 

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!