Start Deserti Šekerpare

Šekerpare

Clipboard12

Priprema:
Testo:
1. Penasto umutiti omekšali puter sa šećerom u prahu i jajima.
2. Postepeno dodavati griz, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanil-šećer, brašno i sok od limuna.
3. Umesiti glatko testo, a zatim odvajati manje loptice i formirati ovalne oblike. Krajeve pritisnuti tako da se napravi špic. (Po želji mogu ostati kuglice).
4. Oblikovano testo ređati u podmazan pleh, premazati žumancetom i po želji viljuškom napraviti šare.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 190°C dok ne porumene.
6. Za to vreme pripremiti preliv: ušpinovati šećer sa vodom na tihoj vatri, pa kada se otopi, kuvati 10-15 minuta. Na kraju dodati malo ceđenog soka od limuna. Ostaviti da se smlači.
7. Gotove šekerpare izvaditi iz rerne i preliti mlakim sirupom. Poklopiti (npr. plehom) i  ostaviti da odstoji do sutra.
8. Pre služenja posuti kokosom, bademima ili orasima.

Recept Dragane Bozdokov iz Sivca
Recept Dragane
Bozdokov iz Sivca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!