Start Deserti Slatka đakonija: Tiramisu s višnjama

Slatka đakonija: Tiramisu s višnjama

Desert tiramisu sa višnjama u čaši

  • 25 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

105 g piškota
200 ml mleka
300 g višanja
2 kašike likera od višanja
3 žumanceta
6 kašika šećera
1 vanil-šećer
200 g maskarpone sira
15 g želatina u granulama
100 g čokolade
300 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Prvo pripremiti fil od višanja. U manjoj šerpi sjediniti očišćene višnje sa 3 kašike šećera i likerom od višanja, pa kuvati na umerenoj temperaturi desetak minuta dok tečnost napola ne uvri.
2. Posebno razmutiti 10 g želatina sa 4 kašike hladne vode. Fil od višanja izmaći s ringle i u njega umešati želatin.
3. Posebno napraviti fil od vanile i sira. U posudi za kuvanje na pari sjediniti 3 žumanceta sa 3 kašike šećera i vanil-šećerom. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se šećer ne rastopi.
4. Preostali želatin razmutiti sa 2 kašike hladne vode pa dodati u smesu od žumanaca. Kada se ohladi, umešati maskarpone sir.
Fil od čokolade
1. Čokoladu rastopiti na pari sa 100 ml slatke pavlake i ostaviti da se ohladi. Potom smesu umutiti mikserom da bi se dobio čvrst krem.
Finalni postupak
1 Pripremiti 4 manje čaše.
2. Piškote natopiti mlekom pa njima prekriti dno čaša.
3. Preko keksa sipati fil od višanja, potom naneti fil od vanile, te opet poslagati sloj natopljenih piškota.
4. Potom naneti fil od čokolade i na kraju šlag od preostale slatke pavlake.

Na sledećoj strani pogledajte pripremu ovog deserta u slikama tzv. korak po korak…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!