Start Kuhinje sveta Slatko pecivo iz francuske kuhinje – Madeleine

Slatko pecivo iz francuske kuhinje – Madeleine

Foto: Thinkstock

Sastojci:

380 g brašna
1 prašak za pecivo
250 g rastopljenog margarina
6 jaja
260 g šećera
1 kašičica soli
1 limun (kora)
šećer u prahu

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. Jaja penasto umutiti mikserom pa uz postepeno dodavanje šećera nastaviti mućenje da se dobije gusta i svilenkasta tekstura.
2. Dodati rendanu koru limuna i postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve vreme mutiti smesu. Na kraju, dodati prohlađen margarin i promešati.
3. Pripremljenu smesu ostaviti na hladnom mestu oko sat vremena.
4. Kalup za madlene nauljiti pa posuti brašnom. Višak brašna istresti.
5. Testo zahvatati kašičicom i puniti kalupe do ⅔ udubljenja.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko deset minuta.
7. Pečene madlene izvaditi iz pećnice pa staviti na rešetkastu podlogu da se ohlade. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
8. Ohlađene kolače posuti šećerom u prahu i poslužiti.
9. Čuvati u limenoj kutiji ili drugoj posudi sa hermetičkim zatvaračem.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!