Start Glavna jela Somovina u prelivu od luka i vina

Somovina u prelivu od luka i vina

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
somovina

Priprema:

1. Filete soma odmrznuti, a potom ih uviti u suvu kuhinjsku krpu da bi upila suvišnu tečnost.
2. Zatim ribu iseći na krupnije komade, začiniti po ukusu, te je uvaljati u mešavinu brašna i mlevene paprike.
3. Crni luk iseći na kockice, propržiti na ulju da porumeni, pa sipati 2 dl vode i nastaviti sa dinstanjem dok luk ne omekša, a tečnost napola ne uvri. Potom dodati belo vino i dinstati još 10 min.
4. Tepsiju nauljiti i u nju presuti izdinstanu smesu. Preko nje rasporediti filete soma da ogreznu i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok riba ne omekša.

Recept Dragane Mitrovanov iz Vršca
Recept Dragane Mitrovanov iz Vršca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!