Start Deserti Štrudla sa makom i kruškama

Štrudla sa makom i kruškama


Priprema:
Testo:
1. U mlakom mleku razmutiti kvasac, kašičicu brašna i kašičicu šećera, te ostaviti da nadođe.
2. Za to vreme u dublju činiju prosejati brašno, dodati 4 kašike šećera, prstohvat soli, jaje, margarin i na kraju nadošli kvasac.
3. Umesiti glatko testo i ostaviti ga na toplom mestu da se udvostruči.

Fil:
1. Mleveni mak sipati u vruće mleko i prokuvati. Ostaviti da se ohladi.
2. Potom u prohlađenu smesu umešati šećer, vanil-šećer, seckane orahe i belance.

Finalni postupak:
1. Nadošlo testo premesiti, a potom ga razviti i na oba kraja rasporediti fil od maka. Umotati štrudlu sa obe strane pa po sredini poslagati oljuštene i isečene kruške. Posuti ih seckanim orasima i ostaviti štrudlu narasta oko 20 minuta.
2. Štrudlu peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30 minuta.
3. Premazati je zagrejanim pekmezom od kajsija i po želji posuti šećerom u prahu.

Recept Danijele Tojagić iz Novog Sada
Recept Danijele Tojagić
iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!