Start Deserti Šumadijska štrudla

Šumadijska štrudla

Clipboard16

Priprema:
1. U veću posudu sipati brašno, kvasac razmućen u 1 dl mlakog mleka, 80 g šećera, vanil-šećer, 3 jajeta, so i rastopljen margarin, pa umutiti glatko testo i ostaviti ga na toplom da narasta oko sat i po.
2. Suvo grožđe potopiti u malo ruma, sačekati pola sata, pa ga ocediti.
3. Bademe iseckati, pa ih pomešati sa suvim grožđem, cimetom, 50 g šećera, 1 jajetom i 2 narendane jabuke.
4. Naraslo testo razviti u pravougaonik 30×50 cm.
5. Po testu rasporediti pripremljen nadev, urolovati ga i staviti u podmazanu okruglu tepsiju tako da se krajevi spoje.
6. Štrudlu premazati umućenim jajetom i nožem napraviti cikcak liniju duboku pola centimetra.
7. Ostaviti je da odstoji još pola sata, pa peći sat vremena u zagrejanoj rerni na 180 ºC. Nakon desetak minuta, štrudlu u rerni prekriti aluminijumskom folijom da ne izgori.

Recept Snežane Vujić iz Beograda
Recept Snežane
Vujić iz Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!