Start Glavna jela Svinjska šnicla sa limunom i dinstanim slatko-kiselim kupusom

Svinjska šnicla sa limunom i dinstanim slatko-kiselim kupusom

Foto: Ukusno i zdravo
Foto: Ukusno i zdravo

Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 parčeta ćureće šunke, isečena na tračice od 1 cm
1 kašičica kima
400 g rendanog crvenog kupusa
1 crvena jabuka, isečena na komadiće od 1 cm
1 dl jabukovog sirćeta
2 kašike meda
2 kašike integralnog brašna
po 1/4 kašičice soli i bibera
1 veliko jaje + 1 belance
rendana kora 1 limuna
45 g prezli od integralnog brašna
450 g svinjskih šnicli, isečene na 4 parčeta debljine 5 cm, a onda izlupane na debljinu od 0,5 cm

Priprema:
1. U velikom tiganju zagrejte 2 kašičice ulja na srednjoj vatri. Dodajte šunku i kim i dinstajte uz često mešanje, dok šunka ne porumeni. Dodajte kupus i jabuku. Nastavite sa dinstanjem dok kupus ne omekša. Dodajte sirće i med, pa promešajte da se sjedini. Poklopite i smanjite vatru. Ostavite da se krčka oko 30 minuta, odnosno dok kupus potpuno ne omekša.
2. Za to vreme u činiji pomešajte brašno, so i biber. U drugoj posudi umutite jaja, a u trećoj pomešajte prezle sa korom od limuna.
3. Jednu po jednu šniclu umočite u brašno sa obe strane, pa otresite višak. Potom ih umočite u jaje, tako da se dobro natope sa obe strane, i takođe ocedite višak. Na kraju, uvaljajte u prezle i ređajte na tanjir.
4. U drugom velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte preostale 4 kašičice ulja. Pecite jednu po jednu šniclu, svaku 10 do 15 minuta. U toku pečenja jednom okrenite da se meso ravnomerno ispeče sa obe strane. Po tanjirima ravnomerno rasporedite šnicle i kupus.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!