Start Kuhinje sveta Toad in the hole – klasik britanske kuhinje

Toad in the hole – klasik britanske kuhinje

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
100 g brašna
½ kašičice senfa
½ kašičice soli
1 jaje
300 ml mleka
so, biber
4 kobasice
2 kašike ulja
list peršuna

Da li biste pripremili ovo jelo?

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomešati brašno, biber i so. Posebno umutiti jaje, dodati senf i mleko pa sve sjediniti.
2. Umućenu smesu lagano sipati u mleko uz neprestano mešanje, dok se ne dobije svilenkasta masa bez grudvica. Dobijenu smesu sipati u posudu pogodnu za pravilno sipanje tečnosti (bokal ili drugu posudu sa pravilnim ispustom na rubu).
3. Kobasice na par mesta probosti nožem ili zaseći makazama. Složiti ih u posudu pogodnu za pečenje u rerni, dodati ulje i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 15 minuta. Kobasice povremeno okrenuti kako bi dobile rumenu boju sa svih strana.
4. Izvaditi kobasice i pripremljeno testo oprezno i brzo sipati između kobasica.
5. Vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem još oko 40 minuta tj. dok testo ne naraste i postane hrskavo (čačkalicom proveriti da li je testo pečeno – ne sme biti tragova testa kada se čačkalica izvuče).
6. Jelo poslužiti dok je toplo, momentalno nakon vađenja iz pećnice, posuto seckanim listom peršuna.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!