Start Preporučujemo Top 4 napitka za buduće mame

Top 4 napitka za buduće mame

Nijedan organizam ne može funkcionisati bez tečnosti, pa se stoga preporučuje da dnevno popijete najmanje litar i po vode, ali i nekoliko čaša prirodnih voćnih sokova. Ovo pravilo posebno je važno za buduće mame koje, osim svog, treba da napoje i bebin organizam.

Predstavljamo vam osam vrsta napitaka koje trudnica sme da konzumira do mile volje…

Sok od šargarepe

Poznata u kuhinji kao nezaobilazni sastojak supe ili nekog drugog čorbastog jela, šargarepa je i pravi eliksir zdravlja. Njen sok igra važnu ulogu u očuvanju crevne bakterijske flore, što je važan preduslov za zdravlje creva. Osim toga, sok od
šargarepe bogat je A vitaminom u obliku betakarotena, korisnog za vid i sprečavanje kožnih oboljenja kao što su akne i eritemi.

Voda

Dok organizam bez hrane opstaje i do dva meseca, bez vode će izdržati tek nekoliko dana. Do svih reakcija u organizmu dolazi isključivo pomoću tečnosti, a upravo je voda ta koja omogućava transport i distribuciju hranljivih sastojaka po celom telu.

Sok od jabuke

Jabuka je voćka sa najviše blagodeti po organizam a ima i tu prednost da je dostupna preko cele godine. I njen sok je poznat i cenjen zbog niza dobrih osobina: jača nerve i mišice, deluje kao diuretik, dezifinkuje probavni sistem i obezbeđuje pravilan rad creva. Osim toga, svež sok od jabuke sadrži i limunsku kiselinu, vitamin C, vitamine grupe B i razne vrste šecera, posebno fruktozu. Budući da je niskokaloričan (oko 50 kalorija na svakih 100 grama), napitak se posebno preporučuje osobama koje ne žele da se ugoje.

Mleko

Kalcijum je neophodan za rast i razvoj zdravih kostiju i zuba buduće mame i bebe, a trudnoća je period kada su potrebe za ovim mineralom povećane.

Foto: Thinkstock, Pixabay
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!