Start Trikovi i saveti Trik za najukusniji pomfrit

    Trik za najukusniji pomfrit

    Otkrivamo vam trik pomoću kog će vaš pomfrit biti ukusan poput onog iz najboljih restorana.

    Foto: Freedigitalphotos.net
    Foto: Freedigitalphotos.net

    Pomfrit je idealan prilog uz glavno jelo, ali je odličan i kao grickalica uz omiljeni film. Da bi tako pripremljen krompir bio “kao u restoranu”, treba ga pre prženja oko 10 minuta držati u činiji punoj ledeno hladne vode. Zatim isečeni krompir dobro osušiti kuhinjskom krpom, da ne bi vrelo ulje zbog toga prskalo unaokolo, kada se u tiganj ubaci krompir.

    Isprženi pomfrit dobro procediti od ulja i dobro posoliti neposredno pred serviranje, da bi ostao što duže hrskav i da ne povuče vlagu.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!