Start Trikovi i saveti Trikovi i saveti: Kako savršeno ispeći kestenje u rerni?

  Trikovi i saveti: Kako savršeno ispeći kestenje u rerni?

  Kestenje volimo u svim oblicima, pečene, kuvane, kao pire, čak i kao desert. Ali, ništa ne može da zameni opojni miris pečenog kestenja, koji nas uvek mame svojim mirisom na ulicama.

  Foto: Thinkstock

  Pečenje kestenja nije velika filozofija. Možete sami da pripremite ukusno kestenje u svojoj rerni. Ne treba vam specijalna posuda, tj. tepsija sa rupicama, jer možete da koristite staru, veliku tepsiju.
  Za početak vam treba sveže kestenje i oštar nož, da bi napravili rezove na sredini svakog kestena. Onda postavite kestenje u loncu za kuvanje, stavite malo vode i soli. Stavite ih na vatru dok voda ne provri. Zatim uklonite kestenje iz posude, prenesite u tepsiju i stavite ih u zagrejanu rernu na 220 stepeni.

  Pecite kestenje 15 minuta. Pečeni kesten pokrijte krpom ili ih stavite u plastičnu kesu. Potrebno je ostaviti kestenje da odstoji desetak minuta kako bi se lakše ljuštilo.
  Uživajte u kestenju i ne zaboravite da je kesten veoma zdrav, jer sadrži puno vitamina A i C i većinu vitamina B kompleksa. Pored toga, bogat je kalcijumom, gvožđem i fosforom koji su potrebni našem organizmu.
   

  Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

  VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

  Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

  STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

   

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!