Start Kuhinje sveta Ukusi Indije – suvi kari od karfiola, krompira i graška

Ukusi Indije – suvi kari od karfiola, krompira i graška

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg karfiola
2 krompira
150 g graška
1 čen belog luka
prstohvat kumina
1 paradajz
1 kašičica paradajz paste
½ kašičice garam masale
¼ ljute papričice
so, biber u zrnu
ulje

Priprema:

1. Karfiol očistiti i razdvojiti na krupnije cvetove. Krompir oljuštiti i iseći na četvrtine pa prepoloviti na manje komade. Paradajz kratko blanširati, oljuštiti i iseći što sitnije.
2. Na ugrejano ulje dodati kumin i propržiti da zamiriše pa dodatiseckani paradajz, kurkumu, sitno seckanu ljutu papričicu i sve dobro promešati pa posoliti. Pržiti uz stalno mešanje dok paradajz ne počne da se raskuvava.
3. Dodati grašak, sitno seckani beli luk, paradajz pastu, biber u zrnu i propržiti par minuta, uz stalno mešanje.
4. U to dodati krompir, karfiol i garam masalu pa zaliti s malo vruće vode, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Mešati povremeno (svakih desetak minuta) i dodavati po malo tečnosti kako se povrće ne bi zalepilo za dno.
5. Kuvano povrće odmah poslužiti uz npr. indijski hleb ili pirinač.

Preporučujemo da pogledate i ovaj recept.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

2 KOMENTARI

  1. Indijska kuhinja obiluje začinima nama nepoznatim i neobičnim, ali može se uz puno mašte spremiti ovakvo jelo i bez svega toga i prilagoditi svom ukusu.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here