Start Zanimljivosti O namirnicama Uz pomoć začina: Divlji origano

Uz pomoć začina: Divlji origano

Foto: Hrono kuvar
Foto: Hrono kuvar
Divlji origano potpuno je drugačiji od začinskog origana, koji koristimo kao dodatak u ishrani. Osim što ima znatno jača blagotvorna dejstva za organizam, sadrži veći procenat koncentrovanih aktivnih supstanci.
Ulje divljeg origana vekovima je poznato kao najjači prirodni antibiotik i antiseptik. Delotvorno je u suzbijanju čak 25 različitih bakterija i gljivica, a odlična je preventiva protiv gripa i prehlade. Otklanja nadimanje, lošu probavu i dijareju, eliminiše višak tečnosti iz organizma, uništava ešerihiju koli, kandidu, salmonelu, stafilokoke…
Međutim, i pored svih blagodeti, ulje divljeg origana ipak ne može svako da koristi. Potrebno je da ga izbegavaju osobe koje pate od nedostatka gvožđa, srčani bolesnici, svi koji imaju povišen krvni pritisak, trudnice i dojilje.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!