Start Glavna jela Variva Varivo koje odiše prijatnom aromom – boranija (bez mesa)

Varivo koje odiše prijatnom aromom – boranija (bez mesa)

Boranija
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g boranije
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
4 čena belog luka
300 ml paradajz soka
1 paradajz
1 list lovora
so, biber
suvi začin
peršunov list
voda po potrebi
ulje

Priprema:

1. Na malo ulja ili masti izdinstati sitno iseckan crni luk i šargarepu isečenu na komadiće srednje veličine. Dinstati dok sve ne omekša, pa dodati sitno seckani beli luk i lovorov list.
2. Zatim, dodati očišćenu i iseckanu boraniju, paradajz isečen na manje komade, začiniti i naliti vodom, toliko da ogrezne.
3. Ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi oko sat vremena da boranija omekša, a zatim dodati paradajz sok i kuvati još desetak minuta.
4. Poslužiti toplo uz kiselu pavlaku ili salatu po izboru.

Čorbast pasulj bez mesa