Start Odabrani recepti Varivo od pasulja sa rebarcima

Varivo od pasulja sa rebarcima

varivo
Priprema:
1. Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti ga preko noći da nabubri. Potom ga procediti, naliti mlakom vodom i kuvati dok ne proključa. Tada ga ponovo ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti sa strane.
2. Mesnatu slaninu, crni luk, crvenu papriku i šargarepu iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati, a pelat paradajza samleti u blenderu.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, a zatim dodati šargarepu i papriku te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati pelat paradajza, beli luk, mlevenu papriku, peršun i ajvar pa sve zajedno prokuvati.
5. Zatim dodati oceđeni pasulj i začine pa ukusu i promešati.
6. Pripremljenu smesu preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju, sipati malo vode da pasulj ogrezne i odozgo utisnuti dimljena rebarca. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok suvišna tečnost ne uvri.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!