Start Deserti Voćni desert: Breskve u želatinu

Voćni desert: Breskve u želatinu

Guliver/Thinkstock
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 300 g bresaka nektarina
– 5 dl soka od jabuka
– 2 bezbojna preliva za kolače
– 3 kašike šećera
– 1 kašika soka od limuna
– 2 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Breskve očistiti od koštica i iseći na kockice.
2. U manju šerpu sipati sok od jabuka, dodati šećer i preliv za kolače, te kuvati do tačke ključanja.
3. U željene modle sipati malo pripremljenog preliva i sačekati da se ohladi. Zatim dodati red bresaka, zaliti sa malo preliva i opet sačekati da se stegne. Isti postupak ponavljati dok se ne napune modlice. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
5. Neposredno pred služenje žele od bresaka izvaditi na tacnu i dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!