Start Deserti Recept iz Grčke: Kadaif

Recept iz Grčke: Kadaif

Foto: Thinkstock

Sastojci:

500 g tankih rezanaca za kadaif (ili tankih rezanaca sa jajima)
200 g krupno mlevenih oraha
100 g seckanih pistaća
700 g šećera
vode da ogrezne oko 1 l
150 g putera (otopljenog)
1 limun

Priprema:

1. Tepsiju u kojoj ćete peći kolač dobro podmažite otopljenim puterom.
2. Rezance za kadaif (bilo da su originalni ili obični tanki) potopite u vodu da omekšaju. Zatim ih izvadite, podelite na 4 dela i premažite otopljenim puterom.
3. Prvi deo rezanaca položite vodoravno i na sredinu rasporedite 50 g oraha i 25 g pistaća. Pažljivo ih uvijajte pod kosim uglom (sa strane). Uvijeni kadaif položite u tepsiju za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim materijalom.
4. Rolnice premažite odgore otopljenim puterom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 160°C dok lepo ne porumene. Zatim izvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade.
5. Za to vreme pripremite sirup. Ušpinujte vodu sa šećerom, dodajte kolutove limuna pa vrelim sirupom prelijte pečene ohlađene rolnice. Ostavite da dobro upiju.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!