Start Deserti Carska pita

Carska pita

carska pita

Priprema:
1. U mlakom mleku razmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti da nadođe.
2. U posudu dodati jaje, mast i nadošao kvasac, pa postepeno dodajući brašno umesiti glatko testo.
3. Testo podeliti na 3 jufke. Svaku jufku razviti oklagijom na veličinu tepsije.
4. U podmazan pleh staviti jedno razvučeno testo i premazati ga džemom od kajsije.
5. Zatim ravnomerno posuti sa polovinom oraha i šećera.
6. Preko toga staviti drugo testo i premazati ga džemom od šljiva. Posuti ostatkom oraha i šećera, pa na kraju prekriti trećim testom.

Finalni postupak:
1. Pripremljen kolač ostaviti u tepsiji da odstoji sat vremena.
2. Peći na 200°C oko 30 minuta. Pečen i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.

Recept Mike Vukobratović iz Odžaka
Recept Mike Vukobratović
iz Odžaka

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!