Crni kolač s višnjama

    Crni kolač s višnjama

    Recept Tatjane Stojanović iz Bele Palanke

    SHARE

    • 70 minuta
    • 8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Testo
    540 g jogurta
    250 g šećera
    120 ml ulja
    300 g brašna
    100 g seckanih oraha
    4 kašike mlevenog keksa
    20 g kakaoa
    2 kašičice sode bikarbone
    Glazura
    120 ml mleka
    120 g šećera
    150 g margarina
    150 g čokolade
    Ostalo
    200 g očišćenih višanja

    Priprema:

    Testo
    1. U odgovarajuću posudu sipati jogurt, šećer i ulje, pa mikserom mutiti nekoliko minuta da se
    dobije glatka masa, a zatim lagano mešajući dodati brašno prethodno sjedinjeno s kakao prahom i sodom bikarbonom. Na kraju umešati seckane orahe.
    2. Pripremljenu smesu uliti u podmazanu tepsiju posutu mlevenim keksom i peći na 200°C oko 25 minuta. Pečen kolač ostaviti da se ohladi.
    Glazura
    1. Na laganoj vatri zagrejati margarin, dodati šećer, mleko i čokoladu pa lagano mešati sve sastojke dok se ne dobije glatka smesa.
    Finalni postupak
    1. Ohlađen kolač iseći na kocke i ravnomerno preko kolača rasporediti očišćene višnje.
    2. Toplu čokoladnu glazuru preliti preko kolača i ostaviti u frižideru da se stegne i ohladi.

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?