Ćufte sa krompirom

Ćufte sa krompirom

SHARE

Cufte

Sastojci:

– 500 g mešanog mlevenog mesa
– 1 glavica luka
– 2 jajeta
– 1 žumance
– 2 kriške hleba
– 2 dl mleka
– 50 g mlevenog kikirikija
– 30 g putera
– 500 g krompira
– 2 dl ulja
– vegeta, so, biber

ISPROBAJTE I… Ćufte od juneće džigerice

Priprema:

1. Crni luk sitno iseckati, hleb natopiti sa 1 dl mleka te dobro ocediti, krompir iseći na kocke i obariti u slanoj vodi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti crni luk, mleveno meso, 2 jajeta, kikiriki i natopljen i izmrvljen hleb, te sve dobro izmešati i začiniti po ukusu.
3. Od pripremljene mase oblikovati kuglice sa udubljenjem u sredini pa ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
4. Obaren krompir ispasirati, a zatim sjediniti sa žumancetom, puterom i ostatkom mleka, začiniti po ukusu i sve dobro izmešati.
5. Pripremljen pire krompir sipati u dresing džak te u udubljenje svake ćuftice istiskivati gomilicu pirea.
6. Filovane ćufte poslagati u podmazanu tepsiju i staviti nakratko u zagrejanu rernu kako bi se pire zapekao.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?