Gratinirana piletina sa pečurkama

Gratinirana piletina sa pečurkama

SHARE
Gratinirana piletina sa pečurkama i sirom
Foto: Stockfood
  • 75 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g belog mesa
400 g šampinjona
4 čena belog luka
1 manja tikvica
1 manja šargarepa
300 g kačkavalja
200 ml belog vina
150 ml neutralne pavlake
Posipanje
5 kašika prezli
100 g rendanog kačkavalja
so, biber
suvi začin
ulje

Priprema:

1. Belo meso iseći na kockice. Šampinjone očistiti i sitno iseckati. Povrće očistiti i usitniti.
2. Na malo ugrejanog ulja propržiti meso, toliko da porumeni, pa začiniti prema ukusu.
3. Prženo meso poređati u vatrostalnu posudu.
4. Na ulju u kom je pržena piletina propržiti beli luk, tek da zamiriše, pa dodati šampinjone i šargarepu. Pržiti povrće dok malo ne omekša.
5. Na kraju dodati tikvice i nastaviti dinstanje uz dolivanje polovine belog vina.
6. Pripremljeno povrće pomešati sa rendanim kačkavaljem i neutralnom pavlakom.
7. Preliti meso u vatrostalnoj posudi i pomešati sastojke. Posuti mešavinom prezli i kačkavalja, pa peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, oko 35 minuta tj. dok se ne stvori hrskava i rumena pokorica.
8. Poslužiti toplo uz salatu od sezonskog povrća ili prilog po želji.

Preporučujemo i recept za gratinirani karfiol s mlevenim mesom.

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?