Integralni keks

Integralni keks

SHARE

integralni keks
Priprema:
1. Pomešati brašno sa ovsenim pahuljicama, braon šećerom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom, neskvikom i mlevenim bademima.
2. Potom ulupati jaja, dodati ulje, med i vanil-šećer, pa sjediniti sa suvom mešavinom.
3. Vlažnim rukama formirati kuglice, pritisnuti ih dlanovima, te ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Između keksića ostavljati malo prostora jer tokom pečenja narastu.
4. Keksiće peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 minuta.
5. Gotove kolačiće vaditi na rešetku da se potpuno ohlade, pa ih nakon toga staviti u metalnu kutiju kako bi zadržali svežinu.
6. Po želji, keksiće dekorisati otopljenom čokoladom.

Recept Valerie Sekereš iz Zrenjanina
Recept Valerie Sekereš iz Zrenjanina

  • 240 g integralnog brašna
  • 120 g ovsenih pahuljica (ili ječmenih, raženih)
  • 140 g braon šećera
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 100 g grubo mlevenih badema (ili oraha)
  • 2 kašike neskvika
  • 3 jajeta
  • 120 ml ulja
  • 2 kašike meda
  • 1 vanil-šećer

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?