Juneći paprikaš

Juneći paprikaš

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 180 min
  • 6 porcija
  • Lako

Sastojci:

1 kg junetine (but ili vrat)
2 kašike masti
4 glavice crnog luka
3-4 čena belog luka
2 veće šargarepe
5 krompira
2 veća paradajza
1 juneća kocka za supu
voda po potrebi
so, biber
1 kašika aleve paprike
peršun za dekoraciju

Priprema:

1. Meso oprati i osušiti, ukloniti žilice pa iseći na kocke približno iste veličine. Crni luk sitno iseckati, beli luk ispasirati, šargarepu izrendati a krompir i paradajz iseći na kockice.
2. Ugrejati dublji sud pa dodati mast da se razgreje. Kratko zatim dodati crni luk i blago posoliti, pa dinstati uz povremeno mešanje i smanjiti temperaturu.
3. Kada luk postane mekan, dodati meso i propržiti sa svih strana toliko da porumeni.
4. U to dodati povrće, izmrvljenu kocku supe, alevu papriku i toplu vodu toliko da sve bude dobro prekriveno tečnošću. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 2,5 sata, uz povremeno dodavanje tople vode i mešanje.
5. Kada meso postane mekano, isključiti ringlu, začiniti prema ukusu i ostaviti da se još malo krčka.
6. Služiti toplo i dekorisati iseckanim peršunovim listom.

Savet: Ne treba preterivati sa dodavanjem tečnosti. Skuvano jelo treba da bude nalik gustoj čorbi tj. klasničnom paprikašu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?