Start Vaši recepti Lepeza od mesa – hladno pečenje

    Lepeza od mesa – hladno pečenje

    Recept Ane Lović iz Beograda

    Korak po korak priprema mesa
    7. Premazati ostatkom smese sa senfom i začinima. Položiti na alu-foliju i doobro zatvoriti foliju.
    8. Pleh sa mesom ubaciti u rernu ugrejanu na 200ºC i peći oko 80 minuta.
    9. Nakon toga, foliju otvoriti i vratiti meso u rernu da se peče još tridesetak minuta tj. da dobije lepu rumenu boju.
    10. Ispečeno meso izvaditi iz pleha na oval i pustiti da se sasvim ohladi.
    11. Kuhinjskim makazama iseći i ukloniti kanap, kojim je meso bilo vezano.
    12. Pred serviranje, meso seći oštrim nožem na tanje komade.
    13. Seći oštrim nožem popreko na tanje komade.

    Savet: Umesto svinjskog mesa može se koristiti junetina (but) ili ćureće belo meso. Ljubitelji začinjenije hrane mogu dodati malo tabasko sosa u začinsku mešavinu. Dodatak crnog luka pre zatvaranja folije je stvar ukusa – nije neophodno.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!