Medaljoni od soma

Medaljoni od soma

SHARE

Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 800 g fileta soma
– 4 krompira
– nekoliko grančica ruzmarina
– 200 g listova slanine
– 1 limun
– 0,5 dl maslinovog ulja
– mešavina začina
– so, biber

Priprema:

1. Filete soma iseći na parčad dužine 6 cm, potom ih poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Krompir oljuštiti i obariti u posoljenoj vodi. Ostaviti da se ohladi, pa ga uzdužno iseći na deblje kolutove.
3. Preko fileta soma staviti kolutove krompira, odozgo poslagati grančice ruzmarina, uviti u listove slanine i pričvrstiti čačakalicama.
4. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, nauljiti i u nju poslagati medaljone od soma. Medaljone peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok slanina ne porumeni.

SAVET PLUS:

Pečene medaljone možete poslužiti uz pomfrit.

 

Isprobajte i…

Medaljoni od soma u sosu od pečuraka

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?