Start Glavna jela Meso Nedeljni ručak: Svinjski gulaš sa krompirom

Nedeljni ručak: Svinjski gulaš sa krompirom

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Za pripremu svinjskog gulaša sa krompirom biće vam potrebni sledeći sastojci:

– 500 gr svinjskog mesa ( najbolje od buta )
– 500 gr crnog luka
– 2 – 3 čena belog luka
– 500 gr krompira
– 2 – 3 šargarepe srednje veličine
– 1 – 2 kašike tucane paprike
– 2 – 3 sveža paradajza
– 1 veza peršunovog lista
ulje, so, biber, vegeta

Kako se pravi najbolji svinjski gulaš sa krompirom?
Prvo je potrebno da pripremite svo povrće. Crni i beli luk isecite na režnjeve, šargarepu izrendajte na sitno rende, a krompir isecite na komade srednje veličine. Nakon toga, iseckajte i meso na kockice. Paradajz, takože iseckajte na kockice. Peršunov list, takođe usitnite.
Dobro zagrejte ulje, pa smanjite ringlu i onda ubacite samo crni luk. Dinstajte ga na tihoj vatri dok ne dobije staklast izgled.
Zatim dodajte pripremljeno meso, pa sve zajedno dinstajte, dodajući malo po malo vode, sve dok meso ne omekša.
Kada meso omekša dodajte izrendanu šargarepu i beli luk, pa sve zajedno dinstajte još desetak minuta. Nakon toga dodajte tucanu papriku.
Na kraju dodajte pripremljen krompir, pa sve zajedno dinstajte na tihoj vatri dok krompir potpuno ne omekša. Kada krompir omekša, dodajte pripremljen paradajz i peršunov list.
Dodajte začine po ukusu, pa sve zajedno dinstajte na tihoj vatri još pola sata.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!