Obavezno isprobajte – oranž kiflice

    Obavezno isprobajte – oranž kiflice

    Recept Olge Šećerov iz Novog Sada

    SHARE

    kiflice

    • 35 min
    • mirovanje 3 h
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    250 g brašna
    malo soli
    1 vanil-šećer
    75 g šećera u prahu
    1 pomorandža
    200 g margarina
    100 g mlevenih badema
    kristal šećer po potrebi

    Da li vam se dopada recept?

    Priprema:

    1. U brašno izmrviti margarin, dodati so, vanil-šećer, šećer u prahu, mlevene bademe i rendanu koricu polovine pomorandže, pa umesiti testo.
    2. Potom testo uviti u foliju i ostaviti da odstoji na hladnom nekoliko sati.
    3. Od ohladjenog testa formirati kobasicu, iseci je na šnite. Svaku šnitu saviti u polumesec i oblikovati kiflicu.
    4. Kiflice redjati u pleh i peći na 200°C oko 15 minuta.
    5. Vruće kiflice uvaljati u mešavinu kristal šećera i rendane korice druge polovine pomorandže.

    Pridružite nam se u grupi na Viberu.

    4 KOMENTARI

    1. Nisam pravila ove sa pomorandzom, ali ne sumnjam da su ukusne. Gde ide vanilin secer, u testo, ili se izmesa sa kristal secerom za posipanje?

      • Evo zašto volimo kada ostavljate komentare!!!
        Uvek nam ukažete na preskočen detalj ili slabo pojašnjen postupak.
        Ažurirali smo recept na osnovu Vašeg zapažanja, draga Olivera.

    2. Sastojci garantuju odlične kiflice. Miris pomorandže je nešto što ne srećemo često u sitnim kolačima, uglavnom je tu limun zastupljen.

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?