Osnovne odlike grčke nacionalne kuhinje + recepti

Osnovne odlike grčke nacionalne kuhinje + recepti

SHARE
PRVO VINO, PA TEK ONDA VODA
Kod njih vino nije rezervisamo samo za praznike i rođendane. Grci znaju da je vino nezaobilazan deo svakodnevne ishrane, isto kao i maslinovo ulje. I zato ga rado piju dok uživaju u obroku, isto kao što su to radili i u drevna vremena.
Odlike grčke nacionalne kuhinje
Foto: Guliver/Thinkstock
LOKOMADEZ
Ovo je jedan od najlepših slatkiša na svetu. Grčke krofne – lokomadez – tradicionalno se serviraju utopljene u medu, i posute mlevenim koštunjavim voćem ili susamom. Koliko je ovaj desert značajan Grcima govori i činjenica da su u Staroj Grčkoj pobednicima Olimpijskih igara služili upravo ove krofne.
ONI JEDU POLAKO I UŽIVAJU U OBROKU
Oni znaju da je ručak najlepši deo dana, i zato ne osećaju potrebu da ga požurkuju. Najviše vole da jedu u društvu, jer znaju da je tada hrana najukusnija, i trude se da odugovlače što više.
TZATZIKI JE NJIHOV KEČAP
Mmmm, tzatziki. Ne samo da je ukusan, već je i jako zdrav. Pravi se od jogurta, krastavca, belog luka i mirođije, a često se služi tako što se po njemu pospe kap-dve maslinovog ulja. Najviše vole da ga jedu uz meso, ali ga stavljaju na sve (baš kao što mi radimo sa kečapom).

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?