Osnovne odlike grčke nacionalne kuhinje + recepti

Osnovne odlike grčke nacionalne kuhinje + recepti

SHARE
PRVO VINO, PA TEK ONDA VODA
Kod njih vino nije rezervisamo samo za praznike i rođendane. Grci znaju da je vino nezaobilazan deo svakodnevne ishrane, isto kao i maslinovo ulje. I zato ga rado piju dok uživaju u obroku, isto kao što su to radili i u drevna vremena.
Odlike grčke nacionalne kuhinje
Foto: Guliver/Thinkstock
LOKOMADEZ
Ovo je jedan od najlepših slatkiša na svetu. Grčke krofne – lokomadez – tradicionalno se serviraju utopljene u medu, i posute mlevenim koštunjavim voćem ili susamom. Koliko je ovaj desert značajan Grcima govori i činjenica da su u Staroj Grčkoj pobednicima Olimpijskih igara služili upravo ove krofne.
ONI JEDU POLAKO I UŽIVAJU U OBROKU
Oni znaju da je ručak najlepši deo dana, i zato ne osećaju potrebu da ga požurkuju. Najviše vole da jedu u društvu, jer znaju da je tada hrana najukusnija, i trude se da odugovlače što više.
TZATZIKI JE NJIHOV KEČAP
Mmmm, tzatziki. Ne samo da je ukusan, već je i jako zdrav. Pravi se od jogurta, krastavca, belog luka i mirođije, a često se služi tako što se po njemu pospe kap-dve maslinovog ulja. Najviše vole da ga jedu uz meso, ali ga stavljaju na sve (baš kao što mi radimo sa kečapom).

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?