Start Trikovi i saveti Podgrevanje ostataka hrane: 5 trikova za još jedan ukusan obrok

    Podgrevanje ostataka hrane: 5 trikova za još jedan ukusan obrok

    Foto: Guliver/Thinkstock
    Foto: Guliver/Thinkstock

    3. Pizza
    Pizza će u mikrotalasnoj postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite rernu i uživaćete u hrskavoj pizzi.

    – Zagrejte rernu na 180 do 200 stepeni.
    – Na pleh stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja.
    – Pecite pizzu dok sir ne počne reagovati na toplotu i dobije mehuriće.

    4. Pirinač
    Pirinač će se u mikrotalasnoj raskuvati i više neće biti ukusna. Ako želite da mu vratite toplotu i ponovo uživate u prilogu, učinite sledeće.

    – U lončiću zagrejte malo maslinovog ulja i na njega stavite pirinač.
    – Na umerenoj temperaturi kuvajte 3 do 4 min uz povremeno mešanje.
    – Odozgo možete posuti i malo peršuna ili bosiljka te tako pojačati ukus.

    5. Testenina
    Testenina nije ukusna kada je hladna. Međutim to ne znači da pripremljeno jelo morate baciti.

    – U lonac stavite vode tek toliko da pokrije dno te dodajte kašiku ili dve (u zavisnosti od količine) maslinovog ulja.
    – Dodajte testeninu te na umerenoj temperaturi kuvajte uz neprestano mešanje oko 3 do 5 min, odnosno dok se testenina ne zagreje.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!