Start Zanimljivosti O namirnicama Pravi izbor hleba

Pravi izbor hleba

glikemijski rast vrste hleba
Foto: Pošalji recept
Ne možete da zamislite doručak bez tosta, ali želite da izbegnete posledični skok nivoa glukoze u krvi? Poslušajte ove savete…
Izborom ugljenih hidrata s nižim glikemijskim indeksom, koji se sporije vare i apsorbuju, može se olakšati glikoregulacija, održavanje telesne mase, nizak nivo masnoća u krvi, a duže se održava i osećaj sitosti.

Hleb je jedna od ugljenohidratnih namirnica kod koje se računa GI. Većina hlebova koji se kupuju u supermarketima imaju visok GI – regularni beli i integralni hleb imaju GI oko 70.

Zato je najbolje da kupujete hleb s drugim vrstama žitarica, ili onaj kojem su proizvođači smanjili procenat skroba, a nisu dodali kvasac šećer.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

  1. Moj savet je da sami mesite hleb od kombinacije heljdinog,speltinog i ovsenog brasna…imate po netu toliko recepata, zaista je lako,a mnoogoo zdravije. Ipak zdravlje jedino bitno, mislite o tome na vreme

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here