Start Glavna jela Meso Predlog za današnji ručak: Bataci u sosu od jaja i limuna

Predlog za današnji ručak: Bataci u sosu od jaja i limuna

DH
DH

Sastojci:

– 8 bataka
– 3 ravne kašike brašna
– 3 dl pilećeg bujona
– 2 žumanceta
– 1 limun
– 1 lovorov list
– 100 g putera
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina, so, biber

ISPROBAJTE I… Marinirani pileći bataci

Priprema:

1. Na teflonskom tiganju otopiti puter, batake začiniti, pa propržiti sa svih strana da dobiju zlatnožutu boju. Pečene batake izvaditi iz masnoće i ostaviti sa strane.
2. U masnoću od mesa dodati brašno, pa propržiti 1 minut mešajući sve vreme. Kad brašno porumeni, sipati pileći bujon, promešati, dodati lovorov list, pa kad proključa, vratiti batake. Poklopiti, pa kuvati na umerenoj temperaturi 20 min. dok piletina ne omekša.
3. Gotove batake izvaditi iz sosa i servirati na tanjir za posluženje. U sos dodati umućena žumanca i kašiku soka od limuna, začiniti po ukusu i preliti preko bataka, posuti peršunom, pa dekorisati ostatkom limuna.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here