Start Glavna jela Povrće Punjene paprike sa ćurećim mesom i pahuljicama

Punjene paprike sa ćurećim mesom i pahuljicama

Punjene paprike sa ćurećim mesom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 70 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

10 paprika babura
200 g mlevenih ovsenih pahuljica
500 g mlevenih ćurećih grudi
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
so, biber
suvi začin
1 l povrtnog bujona
ulje

Priprema:

1. Paprike zaseći pri vrhu i očistiti od semena.
2. Na malo ulja propžiti sitno seckan crni luk da omekša i postane staklast. Dodati sitno seckan beli luk i kratko propržiti.

Punjeno pile

3. Zatim, dodati mleveno meso i pahuljice, začiniti, promešati i kratko propržiti.
4. Paprike puniti pripremljenim filom, a zatim ih horizonalno položiti u širu šerpu.
5. Složene paprike zaliti i bujonom pa kuvati oko 40 minuta na umerenoj temperaturi ili prekriti alu-folijom i staviti u ugrejanu rernu na 220ºC, pa kuvati dok neomekšaju.
6. Kuvane punjene paprike posuti seckanom mirođijom i servirati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!