Savijača s mesom – predlog za uskršnju trpezu

    Savijača s mesom – predlog za uskršnju trpezu

    Recept Vesne Filipović iz Idvora

    SHARE

    Savijača sa mesom

    • 70 min
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Testo
    250 g mekog sira
    250 g margarina
    350 g brašna
    1 prašak za pecivo
    1 kašičica soli
    Fil
    500 g mešanog mlevenog mesa
    1 glavica crnog luka
    so, biber
    3 jajeta
    2 kašike peršuna
    1 kašika brašna
    ulje

    Priprema:

    1. U posudu za mešanje sipati brašno pomešano sa praškom za pecivo, omekšao margarin i sir, posoliti i zamesiti testo. Zatim ga zaviti u foliju i ostaviti u frižideru da odstoji 30 min.
    2. Crni luk sitno iseckati pa propržiti na malo ulja, dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti te dinstati dok meso ne omekša.
    3. Kada je meso skoro gotovo, dodati kašiku brašna, 2 jajeta i peršun.
    4. Testo podeliti na dva dela i razviti tanke kore.
    5. Premazati kore filom te ih uviti u rolat.
    6. Rolat premazati razmućenim jajetom i peći na 200°C 30 min.

    Predlažemo i recept za savijaču s tikvicama i sirom.

    1 KOMENTAR

    1. Uz uskršnju trpezu i uskršnja čestitka-čestitamo Uskrs svima u redakciji kao i svim korisnicima našeg predivnog portala.Svako dobro želi Vam porodica Pavlović iz Požarevca.HRISTOS VASKRSE.

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?