Sitni kolači – bonaci štangle

    Sitni kolači – bonaci štangle

    Recept Jelene Nikolić iz Zaječara

    SHARE

    bonaci štanglice

    • 80 min
    • 8-10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    250 g šećera
    100 ml vode
    100 g mleka u prahu
    100 g mlevenih oraha
    200 g mlevenog keksa
    125 g putera/margarina
    Glazura
    50 g čokolade
    2 kašike mleka
    ½ kašike ulja

    Priprema:

    1. Šećer i vodu pomešati u šerpi i zagrejati. Kada provri, smanjiti temperaturu i kuvati još pet minuta.
    2. Skloniti sa ringle, dodati margarin i mešati dok se ne otopi.
    3. Potom u šerpu sipati mleko u prahu, keks i orahe, te sve sjediniti.
    4. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
    5. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, a potom ga izvaditi iz pleha, skinuti papir i ponovo ga vratiti u pleh.
    6. Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem, te preliti kolač. Ostaviti da se dobro stegne, a potom ga iseći na štangle i poslužiti.

    Pripremu kolača u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…

    1 KOMENTAR

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?