Start Vaši recepti Štanglice od badema

    Štanglice od badema

    Recept Ljubice Majer iz Zrenjanina

    • 80 minuta
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kora
    4 belanceta
    140 g putera
    140 g šećera
    150 g mlevenih badema
    70 g brašna
    Fil I
    4 žumanceta
    140 g šećera
    1 vanil-šećer
    Fil II
    70 g putera
    70 g šećera
    70 g mlevenih badema
    Dekoracija
    100 g seckanih prženih badema

    Priprema:

    Kora
    1. Mikserom penasto umutiti belanca s polovinom pripremljenog šećera.
    2. U drugoj posudi umutiti puter i preostali šećer dok se ne sjedine. Dodati bademe i brašno, pa sve sjediniti mikserom. Sastaviti s umućenim belancima i kašikom lagano povezati smese.
    3. Sipati u podmazan i brašnom pleh i peći na 200° C oko 20 minuta.
    Fil I
    1. Žumanca, šećer i vanil-šećer umutiti penasto mikserom.
    2. Tepsiju s pečenom piškotom izvaditi iz rerne, naneti fil od žumanaca preko nje pa vratiti u rernu i peći još 15 minuta.
    Fil II
    1. U šerpi na šporetu rastopiti puter i šećer, dodati mlevene pržene bademe i promešati.
    Finalni postupak:
    1. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Premazati filom od badema i dekorisati seckanim prženim bademima. Ohlađen kolač seći na štangle i servirati.

    Pripremu ovog kolača u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!