Svinjetina sa pomorandžom

Svinjetina sa pomorandžom

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

– 800 g svinjskog buta
– 4 čena belog luka
– 2 pomorandže
– 1 limun
– 1 klementina
– 1 čaša belog vina
– 3 klinčića
– 1/2 kašike soli
– malo aleve paprike
– biber
– ulje

Priprema:

Pomorandže, limun i klementinu dobro operite, a zatim očistite voće od kore i isecite na kriške. Par kašika ulja pomešajte sa sitno seckanim belim lukom, biberom, začinskom paprikom, klinčićem, solju i čašom vina. Dobijenom smesom natrljajte but sa svih strana. Tako pripremljeno meso stavite u pleh, a pored poređajte voće. Potom ga pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko dva sata, ili dok ne dobije braonkastu boju. Pred kraj pečenja izvadite pleh iz rerne i meso isprskajte sa malo vode. Zatim ga poprskajte voćnim sokom. Na taj način će se stvoriti fina korica, a meso će imati čarobnu aromu. Vratite meso da se dopeče. Meso služite toplo ili hladno po želji.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?