Taljatele sa tartufima

    Taljatele sa tartufima

    Recept Marine Ignjatović

    SHARE

    Taljatele sa tartufima

    • 55 min
    • 2 osobe
    • Manje zahtevno

    Sastojci:

    300 g taljatela
    50 g crnog tartufa
    150 g čeri paradajza
    50 g maslaca
    100 ml bujona ili vode
    1 kašika suvog začina
    50 g parmezana
    prstohvat lista celera

    Priprema:

    1. Testeninu prokuvati u slanoj vodi, toliko da bude na pola skuvana (al dente tj. čvrsta pod zubima).
    2. Razgrejati maslac i dodati narendane tartufe, pa malo propržiti.
    3. Potom dodati paradajz sečen na pola i listove celera, pa dinstati 2-3 minuta. Skloniti sa šporeta i dodati proceđenu testeninu.

    Više recepata za testeninu

    4. Sve preliti bujonom, lagano promešati i staviti na šporet da se prodinsta, dok sva tečnost ne uvri.
    5. Kada tečnost ispari i testenina počne da se prži, skloniti sa šporeta dodati parmezan i poslužiti.

    Savet: Prema ukusu, može se dodati više tartufa.

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?