Start Glavna jela Meso Zapečene krmenadle

Zapečene krmenadle

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 8 svinjskih krmenadli
– 200 g domaće pavlake
– 250 g kačkavalja
– 4 čena belog luka
– 1 jaje, ulje
– 1 manja glavica karfiola
– 700 g krompira
– mešavina začina

ISPROBAJTE I…

KRMENADLE U SOSU OD JABUKA

KRMENADLE U BELOM SOSU SA PEČENIM KROMPIROM

Priprema
1. Krmenadle začiniti po ukusu, a zatim ih kratko propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a beli luk ispasirati.
3. Karfiol iskidati na cvetove pa ga obariti u slanoj vodi da omekša.
4. Sjediniti domaću pavlaku, kačkavalj, beli luk i jaje te dobro izmešati.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati pržene krmenadle. Na svaku staviti jedan veći ili nekoliko manjih cvetova karfiola pa ih preliti sa malo fila od pavlake i sira.
6. Peći u zagrejanoj rerni dok blago ne porumeni.
7. Krompir oguliti i iseći na štapiće. Propržiti ga na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!