Start Deserti Kolači 10 recepata za fine mafine

10 recepata za fine mafine

Mafini od bresaka

DH
DH

Sastojci:
– 400 g brašna
– 150 g šećera
– 1 prašak za pecivo
– 3 dl mleka
– 1,5 dl ulja
– 1 jaje
– 300 g bresaka
– 1 krem šlag od vanile

Priprema
1. U odgovarajućoj posudi umutiti mleko, ulje, šećer i jaje.
2. Dodati mešavinu od 300 g brašna i praška za pecivo i dobro izmešati.
3. Breskve oguliti, izvaditi koštice, a meso iseći na kockice. Dodati u pripremljenu smesu i polako promešati.
4. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom. Sipati u njih pripremljenu smesu za mafine i peći u zagrejanoj rereni na 200 ºC dok ne  porumene.
5. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice i dekorisati ohlađene mafine.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!