Start Deserti Kolači 10 recepata za fine mafine

10 recepata za fine mafine

Mafini s borovnicama

DH
DH

Sastojci:
– 2 jajeta
– 150 g putera
– 2,5 dl pavlake
– 150 g šećera
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašičica cimeta
– 2 vanil-šećera
– 250 g borovnica
– 350 g brašna
– 1 krem šlag od vanile

Priprema
1. U posudi sjediniti jaja, 100 g putera omekšalog na sobnoj temperaturi, pavlaku, šećer, i umutiti.
2. Dodati 300 g brašna, prašak za pecivo, vanil-šećer, cimet i dobro izmešati.
3. Zatim dodati borovnice i polako promešati varjačom.
4. Kalupe za mafine premazati puterom, posuti ostatkom brašna, te u njih sipati pripremljenu smesu. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
5. Šlag krem od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime dekorisati ohlađene mafine.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!