Start Deserti Kolači 10 recepata za fine mafine

10 recepata za fine mafine

Mafini s jagodama i sirom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
za toping
– 1/2 šolje integralnog brašna
– 1/2 šolje šećera
– 2 kašičice cimeta
– 3 kašike maslaca (otopljenog)
za testo
– 1 šolja belog brašna
– 2 šolje integralnog brašna
– 1 šolja šećera
– 1 kašičica soli
– 3 kašičice praška za pecivo
– 2 jajeta
– pola šolje ulja
– 2 šolje mleka
– 2-2 kapi ektrakta vanile
za nadev od sira
– 2 šolje svežeg sira + malo mlijeka
– 1/2 šolje šećera
– 2 jajeta
– 2-3 kapi ekstrakta vanile
– jagode ili maline (za ukras)

Priprema
Sve sastojke za toping pomešati i ostaviti da odstoji.
U posudi pomešati brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilu. U posebnoj posudi umititi jaja sa šećerom te dodati ulje i mleko, a zatim sodadi smesi brašna i šećera. Sve dobro promešati i ostaviti sa strane dok ne pripremite nadev od sira.
Za nadev pomešati sir s malo mleka te ga izmiksati u kremu. Dodajti šećer, jaja i vanilu te dobro promešati. Kalupe obložite papirnatim košaricama te u svaki kalup stavite po 3 kašike testa, 2 kašike nadeva od sira i po vrhu posuti topingom.
Ukrasiti ih jagodama i peći 180 stepeni otprilike 20-25 minuta dok testo ne očvrsne, nadev bi trebalo da bude malo drhtav. Ostaviti da se ohladi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!