Start Deserti Kolači 5 neodoljivih recepata za slane i slatke princes krofne

5 neodoljivih recepata za slane i slatke princes krofne

Princes krofne od čokolade

DH
DH

Sastojci:
za testo
– 6 jaja
– 150 g masti
– 200 g mekog brašna
– 2,5 dl vode
– 1 kašika kakaoa
– so
za fil
– 1 l mleka
– 100 g gustina
– 1 kašika želatina
– 4 žumanceta
– 200 g šećera
– 100 g čokolade za kuvanje
– 2 pudinga od vanila
– 250 g margarina
– 5 dl slatke pavlake

Priprema
Testo:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti vodu i mast, dodati malo soli i kuvati dok ne proključa.
2. Dodati brašno, dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa i skinuti sa ringle.
3. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim ih sjediniti sa žumancima i polako promešati.
4. U toplu masu dodati kakao, smesu od jaja i polako promešati. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa kašičicom nanositi manje gomile testa na rastojanju od 5 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečene krofne ohladiti i poprečno preseći napola.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, žumanca, šećer, gustin, prašak za puding od vanile i želatin, pa dobro izmešati. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
2. U ohlađenu smesu dodati margarin i otopljenu čokoladu pa umutiti mikserom.
3. Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag.
Finalni postupak:
1. Donji deo krofni napuniti filom od čokolade pomoću poslastičarskog džaka.
2. Preko njega naneti šlag od slatke pavlake i preklopiti poklopcem od testa. Dekorisati šlagom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!