Start Deserti Kolači 5 neodoljivih recepata za slane i slatke princes krofne

5 neodoljivih recepata za slane i slatke princes krofne

Princes krofne od vanile

DH
DH

Sastojci:
za testo
– 1 dl vode
– 1 dl ulja
– 100 g brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 3 jajeta
– 50 g šećera u prahu
– 50 g čokolade za kuvanje
– so
za fil
– 4 žumanceta
– 300 g šećera
– 1 kašika želatina u prahu
– 100 g gustina
– 2 pudinga od vanile
– 1 l mleka
– 250 g margarina
– 5 dl slatke pavlake

Priprema
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti vodu i ulje, dodati brašno i malo soli. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se smesa ne zgusne.
2. U zgusnutu smesu dodati jedno po jedno jaje i umutiti mikserom. Na kraju dodati prašak za pecivo.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, te pomoću poslastičarskog džaka istiskivati gomilice testa. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
4. Ohlađene krofne poprečno preseći na pola. Poklopce posuti šećerom u prahu i poprskati otopljenom čokoladom.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, žumanca, šećer, gustin, prašak za puding od vanile i želatin, pa dobro izmešati. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
2. U ohlađenu smesu dodati margarin i umutiti mikserom.
3. Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag. U pripremljen fil dodati 1/3 pripremljenog šlaga i polako promešati.
Finalni postupak:
Donji deo krofni napuniti filom, preko njega naneti malo šlaga od slatke pavlake i poklopiti.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!