Start Trikovi i saveti 7 saveta kako da vam kolač uspe iz prve

    7 saveta kako da vam kolač uspe iz prve

    Foto: FreeDigitalPhotos
    Foto: FreeDigitalPhotos

    Savet #2 Izbegavanje prosejavanja suvih sastojaka
    U brojnim receptima naznačeno je kako suve sastojke treba prosejati pre dodavanja u smesu, no brojni ga preskaču. Ovaj korak je važan jer prosejavanjem brašna uklanjamo moguće grudvice u testu, dok prosejavanje praška za pecivo osigurava da se na površini kolača ne stvaraju rupice.

    Savet #3 Otvarate vrata rerne za vreme pečenja
    Otvaranjem vrata rerne dolazi do puštanja topline napolje koja uzrokuje propast kolača. To se događa jer smesa u sredini ostaje sveža i potrebno joj je tačno naznačeno vreme da se cela pretvori u željenu teksturu, puštanjem topline dolazi do izlaska toplog vazduhazraka iz smese i ona pada. Ovo pravilo se posebno odnosi na kolače i biskvite bez brašna.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!