Start Deserti Gemiš

Gemiš

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (7 glasova, prosek: 3.14 od 5)
Loading ... Loading ...

gemis

Priprema:

1. U odgovarajuću šerpu sipati vodu, a zatim dodati šećer i gustin pa dobro izmešati žicom kako ne bi ostale grudvice.
2. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne (kao puding).
3. Gotovu smesu podeliti na 2 dela, pa u jedan dodati aromu maline i promešati.
4. Pripremljenu tepsiju pokvasiti vodom i sipati u nju belu smesu. Poravnati i ostaviti da se prohladi.
5. Preko bele prohlađene smese sipati smesu sa aromom maline. Ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim iseći na kocke željene veličine.

radica mladenovic bela palanka
Recept Radice Mladenović iz Bele Palanke

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!